Brațul robotic moale de la Festo poate învăța cum să manipuleze obiecte.

Brațul robotic moale de la Festo poate învăța cum să manipuleze obiecte.

Pentru acele fracțiuni de secundă înainte de a lua un obiect în mână, creierul dvs. va calcula toate combinațiile posibile de mișcări necesare pentru a apuca și a muta obiectul în siguranță și în siguranță. O astfel de funcție de creier subconștient se dezvoltă într-o persoană din copilărie în procesul de învățare. Rezultatul unei abordări similare cu formarea a fost demonstrat de compania germană Festo, care produce echipamente industriale și sisteme de automatizare. Compania a introdus noul braț robotizat BionicSoftHand, care nu numai că dispune de o flexibilitate uimitoare, ci și utilizează inteligența artificială pentru a calcula algoritmul corect pentru manipularea obiectelor până când le ia.

BionicSoftHand este un alt exemplu de abordare "moale" în robotică. Roboții utilizați în producție pentru a deplasa obiecte grele sunt din oțel și lucrează pe baza unor sisteme pneumatice puternice care le fac puternice și rapide, dar complet indelicate. Contactul unei mașini cu o persoană în momentul operării sale se termină cel mai adesea în consecințe dezastruoase pentru cel din urmă. La randul lor, asa-numitele roboti moi folosesc in mare parte materiale mai flexibile in designul lor, de exemplu, tesaturi "inteligente" sau piese gonflabile. De aceea, interacțiunea cu ei este semnificativ mai puțin traumatică.


Pentru siguranța maximă, Festo nu folosește o structură scheletală solidă într-un braț robotic nou. În schimb, acesta este echipat cu burdufuri gonflabile, în jurul căruia este amplasată o țesătură tridimensională realizată din fibre elastice create folosind tehnologia de imprimare 3D, care se îndoaie împreună cu mișcările mâinilor când aerul este suflat în burduf. Cu alte cuvinte, dacă simplificați, se pare că toate acestea se referă mai mult la munca muschilor și tendoanelor noastre.


Degetele moi ale brațului robotic al lui BionicSoftHand sunt echipate cu senzori de inerție (mișcare) și forța de forță, de asemenea create pe baza unor materiale flexibile capabile să se flexeze în timpul mișcării. Senzorii oferă feedback sistemelor de control al mâinilor, raportează despre mișcările brațului și degetelor, precum și contactul cu obiectul. În plus, ele transmit informații despre dacă obiectul este amplasat corect în mâna pentru manipularea acestuia. Cu alte cuvinte, un complex de senzori dă mâinii o percepție de contact, imitând simțul nostru de atingere.скачать dle 11.0фильмы бесплатно

Комментариев 0