Nutriție de ficat lung: de ce aveți nevoie de fibre?

Nutriție de ficat lung: de ce aveți nevoie de fibre?


Obiceiurile alimentare ale majorității oamenilor de pe planetă nu s-au schimbat încă din anii '60. Suntem obișnuiți să mâncăm hrișcă și pâine, să mâncăm mai puțin grăsime și să fim prăjiți, să ne reproșăm pentru o bucată de prăjitură suplimentară și să consumăm cât mai multe fructe și legume posibil. De ce? Nimeni nu știe. "Dieta americană", care se scurge rapid peste întreaga lume, aduce fructe, iar dietele sunt neputincioase. De ce? Mănâncă bine? Ce arată studii recente? În această serie de articole, vom examina nutriția pe termen lung a ficatului și vom vedea ce spun oamenii de știință despre nutriție.

Celuloza este o colectie de substante (celuloza, pectina, lignina si altele) continute in alimentele vegetale, spune Nikolay Karpov, angajat al departamentului de anatomie si fiziologie al Universitatii de Stat Tyumen. Principala caracteristică a fibrei este indigestia acesteia în tractul gastro-intestinal. Nutriția unei persoane moderne include produse rafinate (făină, suc, gem), în care fibrele sunt scăzute. Prin urmare, mulți oameni îi lipsesc. În primul rând, acest lucru se reflectă în activitatea tractului digestiv. Care este utilizarea? În stomac, fibrele absoarbe sucul gastric, volumul crește și saturația apare mai devreme, ceea ce îi ajută pe o persoană să nu o mărească. Fibre în intestinul subțire inhibă absorbția de zaharuri simple, astfel încât produsele alimentare cu fibre au un indice glicemic redus. Fibrele nu ne hrănesc corpul, ci se hrănesc cu bifidobacteriile intestinale, ceea ce înseamnă că imunitatea noastră este întărită. Pentru a obține rata zilnică de fibre, trebuie să mănânci zilnic aproximativ un kilogram de legume și fructe, precum și să mănânci pâine din făină sau tărâțe din făină integrală. Sau recurge la ajutorul aditivilor speciali.

Fibrele dietetice (fibre) sunt definite ca suma polizaharidelor și ligninei, care nu sunt digerate de secretele endogene ale tractului gastrointestinal uman, adaugă medicul clinicii mobile DOC +, Nadezhda Gorskaya. De exemplu, la erbivore, o enzimă specială (celulază) este responsabilă de digestia celulozei, dar este absentă la oameni, prin urmare, fibrele dietetice nu sunt absorbite. Acestea se umflă sub influența unui lichid, creând astfel un sentiment de saturație rapidă, acest lucru fiind important în special pentru corecția greutății, reglarea zahărului și nivelul colesterolului din sânge. Fibrele dietetice ajută la curățarea tractului gastrointestinal de resturile de alimente nedigerate, ceea ce accelerează foarte mult procesul de absorbție a nutrienților în sânge și limf.скачать dle 11.0фильмы бесплатно

Комментариев 0